Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2010 20:00 - Michael Jackson
Автор: simonkata Категория: Музика   
Прочетен: 4380 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 01.06.2010 20:02


Детство

Майкъл Джоузеф Джаксън е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от общо
девет деца на фамилията Джаксън. Освен него, в семейството му има още три момичета и пет момчета. Баща му, стоманолеяр, подтиква децата си да пеят от много рано. През 1993 година Майкъл Джаксън за първи път разказва за физическия и емоционален тормоз на който е подложен като дете от страна на баща си в интервю с
Опра Уинфри. Братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата „The Jackson Brothers“. През 1964 Майкъл и Марлън се присъединяват към нея и по-късно я прекръстват на „The Jackson 5“, a още по-късно на „The Jacksons“. В периода 1966-1968 често свирят в стрийптийз клубове и други нощни заведения. През 1968 подписват първия си договор с Motown Records и записват песните „I want you back“ „ABC“, „The Love You Save“ и „I"ll Be There“. Успехът е зашеметяващ и всички те достигат до номер едно в класациите Billboard Hot 100. Списанието Rolling Stone нарича Майкъл Джаксън гений с невероятна музикална дарба.
image

Соло кариера

През 1975 година те подписват нов договор, този път със CBS Records (по-късно Sony Music Entertainment) и Епик Рекърдс (Epic Records). От 1976 до 1984 те издават още 6 албума. През 1979 „The Jacksons“ бият всички рекорди с албума си „Triumph“. На 7 години Майкъл става солист на състава, а по-късно пише много от хитовете на групата. На 11 години той вече е звезда, а на 20 години решава да започне соло кариера.

През 1978 той играе с Даяна Рос във филма „The Wiz“ в ролята на Плашилото. Там започва партньорството му с Куинси Джонс, който се съгласява да издаде първия му соло албум „Off the wall“, който излиза през следващата, 1979 година и продава около 20 милиона копия в цял свят. През същата година Майкъл Джаксън чупи носа си при сложен танцов елемент. Първата пластична операция не е съвсем успешна, той се оплаква от проблеми с дишането и се налагат още няколко операции. Това е първата видима промяна, когато носът му става по-тесен.

Хитовете от този албум са „Don"t Stop "Til You Get Enough“ and „Rock with You“. Майкъл печели 3 награди на American Music Award в категорията „най-добър R&B изпълнител“, „най-добър R&B албум“ и „най-добър R&B сингъл“ и „Грами“ в категорията „най-добър R&B изпълнител“.Въпреки огромния успех за първи албум, Майкъл счита, че това не е достатъчно и обещава още по-голям успех със следващия си албум.

image

 Личен живоm


Смърт и след нея

 Майкъл Джаксън губи съзнание и припада в къщата, която е наел на улица 100 North Carolwood Drive в Лос Анджелис, Калифорния. Съществува предположение, че около час преди това е инжектиран с демерол, обезболяващо лекарство, към което е пристрастен от 20 години. Неговият личен лекар, доктор Конрад Мъри се опитва да го върне в съзнание, прилага изкуствено дишане, но безуспешно. Повикана е бърза помощ в 12,21 часа (19,21 UTC) местно време на 25 юни 2009 година, която пристига 3 минути по-късно. Майкъл Джаксън не диша и сърцето му е спряло да бие. Пристигналите медицински лица искат да го обявят официално за починал, но личният му доктор настоява да бъде откаран в болница. Навършилият 50 години през 2008 г. Крал на попа е откаран до болницата „Роналд Рейган“ към Калифорнийския университет в Лос Анджелис където докторите се опитват да го върнат безуспешно към живот в продължение на 1 час. Смъртта му е обявена официално в 14,26 ч. (21:26 UTC, 00,26 ч. на 26 юни българско време) на 25 юни2009 г. Тялото му е пренесено с хеликоптер до моргата, където е извършена аутопсия на 26 юни 2009 година.  Също така полицията започва разследване по обстоятелствата на неговата смърт. Причината за смъртта е остро натравяне с Пропофол. В тялото на Джаксън са намерени Мидазолам, Диазепам, Лидокаин и Ефедрин. Смъртта е обявена за смърт поради убийство. Причината за смъртта му официално е обявена за убийство от съдебния лекар.Лекарят на Джаксън, Конрад Мъри, ще бъде съден за непредумишлено убийство.

Милиони негови почитатели по цял свят скърбят, носят цветя, пеят негови песни на всички места, свързани с неговото име - семейната къща в Енсино, Калифорния, пред театър Аполо в Ню Йорк, Мотаун в Детройт, на неговата звезда на Алеята на славата и на хиляди други места по света.[ Много телевизионни станции и най-вече MTV започват да излъчват неговите клипове веднага след неговата смърт. Много интернет страници като Youtube, MySpace, Facebook, Twitter са буквално наводнени от съобщения и изказване на съболезнования. На онлайн-магазините iTunes и Amazon неговите албуми много бързо се нареждат на първите 10 места по продажби.

Джеси Джаксън съобщава по телевизията na 27 юни2009 година, че за последните 2 дни 12 души са се самоубили и приканва неговите почитатели да не се отчайват и да почетат паметта му с музиката, която Майкъл създава. Именно това правят затворници на остров Себу във Филипините - 1500 души с помощта на професионален хореограф танцуват под звуците на Трилър (нещо което правят за първи път през 2007 година), но сега към него прибавят и нов номер, за да почетат краля на попа - под звуците на I will be there и We are the world.

Вероятно е да съществуват над 100 песни на Майкъл Джаксън, завещани на децата му, които не са записани и ще бъдат най-вероятно издадени след неговата смърт, Също така AEG има запис на репетициите за неговото последно неосъществено турне This is it, които смята да издаде на DVD.

Въпреки плановете на семейството Майкъл Джаксън да бъде погребан в неговото ранчо-Невърленд, поради законови пречки то ще бъде проведено на 07.07.2009 г. в залата Staples Center, Лос Анджелис, Калифорния, където Джаксън излиза на сцена за последен път за репетициите на предстоящето си турне.
Междувременно майката на Майкъл Джаксън, Кaтрин, е подала документи в съда с искане да ѝ бъде дадено попечителство над децата на сина ѝ, така също и контрол върху неговото имущество.

 

Майкъл има два брака. На 26 май1994 година той се жени за Лиса Мари Пресли, дъщерята на Елвис Пресли. Осемнадесет месеца по-късно те се развеждат (19 януари1996). На 14 ноември същата година изненадващо се жени за медицинската сестра Деби Роу. Развеждат се през октомври1999 г. Но този брак позволява на Майкъл да стане баща на малкия Принс Майкъл Джуниър, роден на 13 февруари1997 и Перис-Майкъл Катрин, родена на 3 април1998 г.

През 2002 година е родено и третото дете на Майкъл, Принс Майкъл Джаксън II (с прякор "Бланкит" - blanket, букв. покривало). Майката остава неизвестна, но Майкъл съобщава, че детето е резултат от изкуствено осеменяване на сурогатна майка. През ноември същата година, Майкъл показва на феновете си своето новородено дете от балкона на хотелската си стая в Берлин. Докато държи в дясната си ръка детето, чието лице е покрито с покривало, той провесва бебето набързо над парапета на балкона, който е на четвъртия етаж на хотела. Това предизвиква широка негативна реакция в медиите, а Джаксън, по-късно, се извинява за случката, като я нарича "ужасна грешка". Джексън държи и рекорда за най-много гледания на видеоклип в масовия сайт youtube неговата песен Bille Jean е с рекордните 320 милиона гледания следван от неговия приятел Ушер с песента Yeah. Състоянието му през 2003г. е 4.5 милиарда долара което го прави най-скъпоплатения музикант в историята на шоу-бизнеса.

През 2008 г. се появяват слух, че Майкъл Джаксън има намерение да приеме исляма за своя религия. Подобни слухове се появяват още през 2005 г, но това никога не става факт.

image

image

image
 

 



Тагове:   michael,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. felicia1 - ВЕЛИКИЯ ГЕНИЙ
01.06.2010 20:55
Не можем да кажем просто, че Майкал беше човек... Той беше чудо, той не просто пееше, той не просто танцуваше, той беше част от изкуствотo наречени музика и танци и за жалост когато си отиде отнесе половината свят наречен изкуство със себе си.Завинаги ще останеш в сърцата ни,със своята музика ,песни и танци,ти успя да промениш света.Почивай в мир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: simonkata
Категория: Забавление
Прочетен: 91598
Постинги: 11
Коментари: 20
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031