Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 12:18 - The best romantic movies :)
Автор: simonkata Категория: Забавление   
Прочетен: 5531 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2011 14:01


Dear John (2010)

Джон Тайри (Чанинг Тeйтъм - „G. I. JOE Изгревът на кобрата”, „ В ритъма на танца”) е гневен, двайсетгодишен младеж, без цел в живота, който не познава майка си и не се разбира с баща си. Той влиза в армията, за да избяга от миналото си.
Докато посещава баща си в Уилмингтън, Северна Каролина, той се запознава със 
Савана Лин Къртис (Аманда Сийфрид - „Mamma mia!”)  – колежанка, отличничка на випуска, която е всичко, което той не е.
Различни като морето и пясъка – случайната им среща е бурна като рева на прибоя. Савана променя Джон, намира път към него и единствена успява да проникне отвъд стените, които е изградил около себе си.
Докосването между жената с дъх на канела и Джон трае само миг, но оставя белег за цял живот.


image

По романа на Никълъс Спаркс "С дъх на канела" (Dear John) - автор и на романите „Писмо в бутилка”, „Тетрадката” и „Незабравимата разходка”, по които са направени най-вълнуващите и емоционални филми.


The Last Song (2010)


Родителите на седемнадесетгодишната Вероника „Рони” Милър се развеждат, като бащата Стив (Грег Киниър) напуска Ню Йорк и се мести в Джорджия.
 Това не се отразява добре на Рони и дори три години по-късно, тя все още е ужасно сърдита на родителите си, особено на баща си. Майката (Кели Престън) решава, че ще бъде най-добре за всички, ако Вероника посети баща си за лятото.
 Една незабравима история за любовта във всичките й форми, написана (и базирана на едноименната му книга) от автора на „Тетрадката” – Никълъс Спаркс.

image





Letters to Juliet (2010)

Бизнесменът Виктор (Gael Garc a Bernal) пристига по работа във Верона заедно с жена си София (Amanda Seyfried). Във Верона - градът на най-романтичната любов, тази на Ромео и Жулиета - София скучае без Виктор, който непрекъснато е на делови срещи, затова се присъединява към група доброволци, които отговарят на писма, адресирани до Жулиета. Така в ръцете й попада изгубено писмо от Англия от 1951 година, в което някоя си Клер (Vanessa Redgrave) пише за безумната си любов към италианец, изчезнал от живота й. Трогнатата София отговаря на писмото с идеята да вдъхнови вече възрастната Клер да дойде в Италия и да потърси отдавна изгубения си любим... 


image

 The notebook (2004)

Като тийнейджъри, между Али (Рейчъл Макадамс) и Ноа (Райън Гослинг) започва започва вихрено ухажване, което скоро преминава в нежна интимност. Младата двойка бързо е раздалена от богатите родитерли на Али, които настояват, че Ноа е подходящ за нея. Минават няколко години и когато се срещат пак, страстта им отново избухва, като принуждава Али да избира между зова на сърцето повелите на класата си. Тази красива приказка има особено значение за по-стар господин (Джеймс Гарнър), който постоянно чете вечната любовна история на възрастната жена (Джина Роуландс) до него. Базиран на литературния бестселър на Николас Старк, „Тетрадката” едновременно ще стопли и разтърси сърцето ви и ще ви заплени със съкрушителната си емоционална сила.


image
Лично Мнение:
Много красив и романтичен филм. Райън И Рейчъл са перфектни. Единствения проблем на филма е, че е твърде дълъг.

The Lake House (2006)

Д-р Кейт Фостър най-накрая е открила любовта. Проблемът е, че това е връзка от разстояние. Тя живее в центъра на Чикаго, той – край далечно, усамотено езеро. Има и още: тя е в 2006 година, той - в 2004.

Киану Рийвс и Сандра Бълок са заедно за първи път след „Скорост” в тази затрогваща история за любов извън границите на времето. Началото й започва, когато Кейт напуска прекрасната къща край езерото и оставя бележка за следващия наемател, архитекта Алекс Уайлър. Те започват кореспонденция и скоро осъзнават, че означават много един за друг... и че някакси живеят с разлика от две години.

Ще могат ли въобще да се срещнат? Какво ще се случи, ако се опитат? Омагьосващ и богат на чувства, „Къщата на езерото” е любовна история за 2004, за 2006, за вечни времена.



image


Lost Valentine (2011)

Базиран на романа на Дж. М. Прат "Последният Св. Валентин", филмът разказва за млада журналистка, която попада на една любовна история. История за любовта между пилот от ВМС, който заминава на война на 14.2.1944, датата на годишнината от сватбата му и за жената, която 60 години спазва обещанието си и го чака на уреченото място, в уреченото време. История за любовта и романтиката, за смисъла на това струва ли си да се бориш, и евентуално да умреш за каузата си. История, която променя живота на младата журналистка завинаги.Базиран на романа на Дж. М. Прат "Последният Св. Валентин", филмът разказва за млада журналистка, която попада на една любовна история. История за любовта между пилот от ВМС, който заминава на война на 14.2.1944, датата на годишнината от сватбата му и за жената, която 60 години спазва обещанието си и го чака на уреченото място, в уреченото време. История за любовта и романтиката, за смисъла на това струва ли си да се бориш, и евентуално да умреш за каузата си. История, която промен
я живота на младата журналистка завинаги.


image


Troy (2004)

image
Съществува една легенда отпреди 20 века,
която разказва за кралица, предала своя крал,
и воинът, който той извикал да води война за отмъщение…
Ако в името на любовта са се водили битки,
то човечеството не познава по-велика от тази…

Само един човек е ключът към победата или поражението над Троя – героят Ахил, смятан за най-великия воин на своето време. Дързък и непокорен, той не служи на никого и нищо, освен на себе си. Неутолимото му желание за слава го води пред вратите на Троя, но му е писано съдбата му да бъде предрешена от една неочаквана любов.

image


Remember me (2010)

 Години след самоубийството на брат му, студентът Тайлър (Робърт Патинсън) не може да загърби миналото, а отношенията с баща му (Пиърс Броснан) са крайно обтегнати. Признавайки за престъпление, което не е извършил, Тайлър си навлича гнева на тиранично ченге (Крис Купър) и за да си отмъсти, започва да сваля дъщеря му Али...

Изпълнен с хумор, романтика и неочаквани обрати, този филм разказва незабравимата история на двама влюбени, които имат смелостта да обичат страстно, да живеят шумно и да ценят всеки миг от живота.

image



Scusa ma ti chiamo amore (2008)

Алекс (Раул Бова) е на 37 и току-що е бил напуснат от своята дългогодишна приятелка Елена. Проблемите го преследват и в работата му като маркетинг криейтив, когато в агенцията се появява неочакван конкурент.

Ники (Микела Куатрочоке) е красива, духовита и интилегентна седемнадесетгодишна гимназистка. Докато отива на училище един ден, кола блъсва мотоциклета й. Инцидентът не е тежък, но се налага шофьорът – закъсняващият за работа Алекс – да я закара до училище. Познанство скоро се превръща в приятелство. А стъпката от приятелството до любовта е много малка. Всичко е чудесно до деня, в който се връща Елена – в пълната си красота и готова да се омъжи за Алекс.

Двадесетте години разлика в очите на всички са страшно много. Разумното решение е едно. Може ли любовта на Ники и Алекс да победи разума и предразсъдъците?

"Извинявай, но те обичам" e написан по едноименния бестселър на режисьора Федерико Моча. Лек и увлекателен, филмът остава две седмици номер едно в италианския бокс офис след премиерата си през 2008.

image


A walk to remember (2002)

РезюмеВ поредната пролет в малкото пристанищно градче Бюфорт, Северна Каролина, Ландън Картър си спомня последната година в местната гимназия и Джейми Съливан, момичето, което промени живота му. Сериозна и консервативна, Джейми (Мур) е много далеч от от разбиранията на околните за готин тийнейджър, но това въобще не я интересува. Ландън (Уест) живее безсмисленият си живот на звезда в гимназията, нямайки нито планове за бъдещето, нито вяра в себе си. Когато една на пръв поглед безобидна шега има ужасни последици и едно момче е в болница, Ландън е наказан да преподава на изостанали ученици през уикендите и да участва в театралната постановка в училище. Имайки много ангажименти, с които не може да се справи, той е принуден да потърси помощта на Джейми. Скоро, абсолютно против собствените си очаквания и тези на хората, които нарича свои приятели, Ландон ненадейно се влюбва в момичето, което ще предаде му предаде страстта към живота, която никога не си е представял... Гледайте го!
image
image
image
image

Лично мнение:
Филмчето наистина е много добро, аз лично много го харесвам. За първи път го гледах по НВО и направо умрях от кеф, много е яко. Ако не дай си Боже има човек, който не го е гледал, веднага да го направи.

Life as We Know It (2010)

Катрин Хейгъл играе ролята на Холи, чаровна и успяла кетъринг мениджър. Джош Дюамел е в ролята на Ерик, пробивен директор на спортен канал. Въпреки че живеят в различни светове, двамата излизат на среща. Но срещата не преминава добре и завършва с взаимна омраза между двамата. Единственото общо, което ги свързва е любовта им към тяхната кръщелница Софи. Нещата се променят, след като родителите на Софи загиват в автомобилна катастрофа. Катрин и Ерик зе изправят пред предизвикателството на живота си. Те трябва да преодолеят различията си и взаимната омраза и да отгледат малката Софи.

image


Moulin Rouge (2001)

Стилен, секси и скандален! Сетивата ни са бомбардирани с шеметна музика и смайваща визия в приказна история за страст, отдаденост и желание. Фамозната “поп-опера” на Баз Лурман, наситена с чудесната игра на Никол Кидман и Юън Макгрегър, разпалва романтични фантазии.
Тя е прекрасна, невероятно изкусителна: Сатин /Никол Кидман/ – Искрящият диамант, звездата на „Мулен Руж“. Той е млад – талантлив поет и музикант – бунтарят Крисчън /Юън Макгргър/, който вярва в съвършената любов и е готов заради нея да слезе и в ада. Филмът „Мулен Руж“ разказва историята на тяхната обречена любов в един деградирал свят, в който всичко е позволено – освен да се влюбиш. Режисьорът Баз Лурман – добре познат ни с хита „Ромео и Жулиета“, отново ще ви изненада в новия си филм с един пищен, фееричен, уникален свят на екрана. Той ще ви въвлече в танцовата лудост, наречена кан-кан. Ще ви остави да се наслаждавате на коктейла от изящество и красота, примесени с пошлост и завист. Ще ви накара да се носите на вълните на изпятата от актьорите на екрана история на тяхната трагична любов.
Никол Кидман е просто великолепна – и това е достатъчно да се каже за нейното изпълнение на Сатин. Юън Макгрегър е нежен и еуфоричен в изпълнението си на влюбен в красивата куртизанка мъж. Джон Легуизамо играе Тулуз Лотрек, известния художник, посветил много от картините си на „Мулен Руж“.


image


Just Like Heaven (2005)

Елизабет Мастерсън  е абсолютно отдадена на работата си като  лекар и е прекалено заета за нещо друго в живота си. Една нощ, след ужасна катастрофа, тя се оказва между рая и земята. Елизабет не разбира, че е мъртва и си мисли,  че нищо особено не се е случило, докато не среща Дейвид - самотен архитект, който наема нейния стар апартамент. Дейвид мисли, че полудява защото вижда  духа й и се опитва по всякакъв начин да се освободи от нея. Но Елизабет просто не иска да си отиде. Въпреки, че двамата са абсолютно различни, може би все пак е възможно да станат приятели. С времето “пламва” искра между тях.

image


Listen to Your Heart (2010)

Певецът и автор на песни Дани (Kent Moran) от Ню Йорк се влюбва в богатото глухо момиче Ариана "Сам" (Alexia Rasmussen) от Гринуич, Кънектикът, което не може да чуе музиката, която го вдъхновява да пише. След като се влюбва против желанието на властната й майка Виктория (Cybill Shepherd), Сам се разкъсва между безопасното убежище, което предлагат грижите на майка й и любовта, която може просто да промени живота й...


image




 









image
image






 

 












Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Most powerful&cost effective SEO service in world get up to 100K backlinks now!
30.01.2012 09:45
Best backlinks and website traffic service - we post your marketing message up to 100'000 forums worldwide price starting only from $29 Get amazing online web traffic using superb backlink blast available. We are able post your custom post up to 100’000 forums worldwide, get thousands of backlinks and great targeted online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
2. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 00:03
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: simonkata
Категория: Забавление
Прочетен: 91957
Постинги: 11
Коментари: 20
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930